dilluns, 24 de juny del 2013

Farem com la Carme...

Això meu és d'una gosadia impresentable, però bé, estic segura que la CARME no s'enfadarà, així que, com em fa gràcia fer-ho, allà vaig! ;-)

Fa unes setmanes, la LLUNETA, al seu blog va posar una foto molt maca, feta per ella, aquesta:


A la CARME i a mi ens va agradar molt i vàrem dir que la dibuixaríem. La CARME ho va fer ben aviat... i jo em vaig penedir ben aviat d'haver-ho dit... però bé, aquí està. Primer un esbós amb llapis. El primer que podem veure clarament és que la perspectiva de la bici és fatal :-)


Doncs bé, ara, tal com diu el títol del post, vaig a intentar donar-li color i així, aquesta versió desapareixerà i quedarà la versió pintada (pobre de mi!) No sé amb què fer-ho... Amb llapis de colors? Retoladors? (Noooooo aquarel·la ni somiar-ho!) En fi, ara son les 00:10... Vaig a publicar el post :-) Quan ho tingui pintat l'actualitzaré hehe

Són les 01:09. Ha passat una hora menys un minut i, tot i que he estat força estona pintant, també he de reconèixer que he tuitejat una mica... però poc. Com això de fer fotos a les obres d'art és complicadet i, segons la il·luminació el resultat pot variar molt, aquí poso dues fotos diferents del MATEIX dibuix (entre una foto i l'altre, al natural, no hi ha cap canvi, no he fet res, és tan sols qüestió de distància, flaix, etc.)



La versió "real" (de color) és com un entremig de les dues... potser s'assembla una miqueeeeeeeeta més a la segona. Bé doncs, jo ja he complert, eh? :-))

I ara, com diria la CARME: "El primer ja no existeix, només hi és virtualment, doncs és el que he pintat" ;-))

27 comentaris:

  1. Ets prou agosarada. La bicicleta t'ha quedat bé.
    Demà, més!

    nanit, maca... :0)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, sí, de "morro" en tinc bastant hehehe...
      Tu tens bon cor i per això dius el que dius de la bici, però no... a la foto està agafada una mica més de cantó, al meu dibuix està agafada de front totalment. Mala perspectiva... Ara bé, sempre puc inventar un nou corrent pictòric que digui que la perspectiva és un condicionant de l'oficialisme i que jo tinc una visió lliure de les coses :-DDD

      Elimina
  2. Jo només sé pintar. Per això crec que tot el que agafa un llapis i representa la realitat ja té "morro". En el fons és com el que jo faig: representar amb colors la realitat, ja que no puc crear-la de nou (i parlo per als de casa).

    (jo no penjaré mai dibuixos meus al bloc... se tancaria sol, hehehe)

    Gràcies, nena, per ser tan sincera. :0)

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt (però molt) millor que si ho hagués fet jo. Així que felicitats!! :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això s'hauria de veure, MAC... hehehe... T'atreveixes? :-))

      Elimina
  4. Bé, podria dir el mateix que diu en Mac, però és que ni cal. Te n'has sortit prou bé, i a més ho fas a la teva manera, cadascú amb els seus colors i les seves tècniques. El que importa és que ho passeu bé fent-ho i doneu vida a posts que només quedarien pel record si ningú no els fes cas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que tens raó... el que importa és passar-ho bé :-)) A mi sempre m'ha agradat dibuixar i no ho faig perquè sé que no arribo a fer-ho bé com voldria... i?... i què? ;-)) Ho he passat bé fent el dibuix i això és el que compta! ;-))

      Elimina
  5. trobo que t'has sortit bé, molt bé, dona del renaixement et proclamo! ara a més a més dibuixant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona del renaixement!! Quin títol tan maco! (totalment immerescut, però jo l'accepto, eh?) :-DDD

      Elimina
  6. Estas feta una artista. T'han quedat molt be!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe sou tots molt macos! Ja em pensava que tots em diríeu coses boniques. Gràcies!!! :-))

      Elimina
  7. Bon dia de Sant Joan!!!

    M'ha agradat trobar aquesta sorpresa al teu blog.

    El teu estil de dibuix m'agrada, queda com més "seriós" que el meu, que a vegades el trobo de joguina. És una llàstima que no t'hi dediquis més i t'ho he dit a cada dibuix que t'he vist.

    Em fa gràcia que hagis fet dues fotos del dibuix un cop pintat, jo ho faig moltes vegades perquè sóc pèssima fotògrafa i sovint em queden fatal. Però a vegades, també ho he de dir, la foto és molt millor que l'original. Ara a mi m'agrada més el segon, que és el que més s'assembla a la realitat.

    I la bici també m'agrada... deixa't estar de perspectives, nena... t'ha quedat molt bé! la teva visió lliure de les coses em sembla fantàstica. :DD Sempre hauríem de tenir una visió lliure de les coses i no només dels dibuixos, eh?

    I sí el que importa és passar-ho bé. I també importa tant o més una altra cosa: compartir i passar-ho bé junts, amb els amics blocaires i fer aquestes xerrades així de comentari a comentari.

    Dona del renaixement, espero que no abandonis el teu títol acabat d'estrenar i que segueixis pintant i compartint.

    Gràcies per jugar amb mi i per fer-me una micona còmplice de tot plegat.

    Una abraçada de colors i amb una perspectiva totalment lliure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia de Sant Joan!! ;-))

      Estava segura que et faria gràcia!! ;-))

      Doncs abans jo li ensenyava LA TEVA VERSIÓ a en Josep Lluís i li mostrava com ets capaç de fer el dibuix-base d'un sol traç, directament en retolador... i això, per a mi, és brutal!! Jo no és que fes servir la goma de borrar, no vaig voler, però vaig fer ratlles, i repassar, i una mica més amunt, i aquesta una mica més avall... tu no, tu "veus" la imatge i "flaix" allí queda, és impressionant. Gairebé diria que ho fas sense aixecar la mà del paper!

      I, amb aquesta base tan senzilla, tan simple (però -en la meva opinió-) tan extraordinàriament difícil d'aconseguir, llavors, bé el festival de colors ;-))

      Però sí, sí, teniu raó tots els que dieu que es tracta de passar-ho bé... i, encara que sembli una tonteria, ahir (bé, aquesta matinada), després d'acabar el dibuix, em sentia tan contenta!! :-)) Psicològicament atrevir-se a fer quelcom que et fa por perquè saps que no domines, és un punt positiu... és com dir "i què si no ho domino? m'agrada fer-ho... no ho faig malament del tot i... sobre tot... passo una estona bonica" :-))

      Gràcies per animar-me sempre i m'afegeixo a aquesta abraçada de colors i amb la perspectiva ben lliure!! :-))))

      Elimina
    2. Dius: després d'acabar el dibuix, em sentia tan contenta!! :-))

      I això és el que compta, recorda't d'aquesta sensació, la pots tenir cada cop que vulguis...

      Elimina
    3. Si, he de mirar de recordar tot això... Que ningú espera de mi obres d'art i que el que es tracta és de passar-ho bé mirant de fer una coseta "apanyadeta"... Molt bona psicòloga vostè ;-)))

      Elimina
  8. a mi, que soc una *patata* fent dibuixos em sembla precios
    a mes..no es cap concurs, sino gaudir fent les coses, oi?
    una va gaudir fent la foto, l'altre fent el dibuix i ara tots nosaltres comentant aqui
    et sembla poc??

    petons pr totes tres

    ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe què macos que sou ;-))

      És cert, no és un concurs, és mirar de passar-ho bé... i si ho pots passar bé amb quelcom tan senzill, per què posar-se "barreres psicològiques" (jo en sóc especialista) :-DD

      PETONASSOS A TOTS!!!

      Elimina
  9. Bé, arribo tard però em trobo amb una fantàstica sorpresa!!
    Ni hi era, de fet encara no sé si hi sóc. Avui, malgrat sigui Sant Joan, tenia la prova, recordes?
    I a més a més, estic treballant. Tinc el cap "volat".

    Estic molt contenta que al final ho hagis fet!! :)
    T''ha quedat preciòs, ni perspectives ni gaites, m'agrada moltíssim!!
    Me'ls porto a casa, si no et fa res.

    És un gran regal que els grans blogaires pensin amb els petits, ens feu sentir molt bé!! Gràcies!! ;)
    Aferradetes, preciosa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eeeeeeeeeeei!! Hehehe... després de deixar-ho estar abans de començar un munt de vegades per "atacs de pànic" (és exageració total, eh?) al final ahir vespre vaig dir "Assumpta, el món és dels valents!!" i m'hi vaig posar ;-))

      I tant que te'ls pots endur... per a tu són... i jo súper contenta que els agafis!! ;-))

      Ara bé això dels "grans" i "petits" blogaires em sembla que ho tens una mica confós, eh?

      És veritat que avui treballeu... ai, ai... després a descansar força!! ;-)) Petonets!!

      Elimina
  10. Doncs a mi m'agrada com t'ha quedat; especialment el dibuix amb llapis.M'agraden molt esls dibuiixos a llapis,es veu el traç i mira... Jo és que sóc dolenta, doleta.. bé dolenta és poc i quan veig el que feu , ufff

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si? T'agrada el primer? Quina gràcia... jo el veig molt "insegur"... però estic contenta perquè m'he atrevit a fer-lo i ho he passat bé... i, com sou tots bona gent, doncs dieu coses maques ;-))

      Elimina
  11. Jo crec que t'ha quedat prou bé.
    En pots estar satisfeta, Assumpta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic contenta de veure quina gent més maca passa per aquí ;-)))

      Elimina
  12. Encara no has pintat mai res que hagi sortit al meu bloc :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooooh, PONS! No ploris... Em poso molt trista si plores... Va, algun dia dibuixaré alguna cosa del teu blog, de veritat!! ;-)))

      Elimina
  13. A mi m'agrada! I a més, m'heu fet ganes de dibuixar i pintar!! De tant en tant, m'agrada agafar els llapis de colors i provar a veure què surt. És veritat que la sensació final és la que compta (deixant de banda el resultat... :P ). Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes coses s'encomanen!! I és bo que així sigui... Així doncs, ja ho saps, agafa els teus colors i anima't a dibuixar i pintar que, sigui quin sigui el resultat, segur que al final et sentiràs contenta de la bona estona passada :-))

      Elimina

...i moltes gràcies per la visita!!