divendres, 22 de juliol del 2011

Aquest any sí!!

L'any passat vaig fer aquest post titulat 2010, l'any sense estiu... però em vaig equivocar. Llàstima!

Ara bé, sembla ser que total em vaig avançar una mica doncs enguany... SÍ!! :-)

El cel ennuvolat


Les primeres fulles per terra


Una temperatura molt agradable...
Fins fa pocs minuts plovia, però ara ja ni això. Encara millor.


Fragments del post mencionat:

"L'erupció del Tambora el 1815 provocà que a l'any 1816 el coneguessin com "l'any sense estiu", a causa de les baixes temperatures que es patiren a Europa i a bona part del planeta. Diuen que aquella temperatura estranyament freda i plujosa va ser la causa de que Mary Shelley escrivís “Frankenstein”. Podem llegir a la Wiki:

Durante el verano boreal de 1816, el año sin verano, el hemisferio norte soportó un largo y frío "invierno volcánico" debido a la erupción de Tambora. Durante este terrible año, Mary Wollstonecraft Shelley y su marido Percy Bysshe Shelley hicieron una visita a su amigo Lord Byron que entonces residía en Villa Diodati, Suiza. Después de leer una antología alemana de historias de fantasmas, Byron retó a los Shelley y a su médico personal John Polidori a componer, cada uno, una historia de terror…"

18 comentaris:

  1. No cantis victòria tan aviat. Encara estem a juliol. D'acord que els últims juliols han estat molt calorosos, però encara ens queda passar l'agost que pot ser mortal, i després allargar-se fins l'octubre o més. Fa dos anys recordo haver estat en una terrassa en màniga curta el 23 de desembre.

    Em poso en el pitjor, si al final no és així, fantàstic!

    ResponElimina
  2. Assumpta, tingues en compte que el dia que entri la calor ho farà amb tota la força i ràbia acumulada! A topeeeee!

    Per cert, això de les primeres fulles al terra... aquí t'has passat eh? ;p

    ResponElimina
  3. Xè, calleu! Que tots els dies m'aixeque del llit mire al cel i em dic "hui tampoc anem a la platja!" Des que començà el juliol tan sols hem pogut anar una vegada... i els pobres madrilenys, què? És que ningú pensa en els pobres mesetaris que han vingut a les nostres platges i estan sospirant a la terrassa de l'hotel sense poder posar-se com una gamba? I la culpa de tot la té la crisi Grega, o Francisco Camps, o Zapatero... Agggg! Vaig prendre'm les pastilles! Un altre dia de núvols...
    :)

    ResponElimina
  4. Tota la calor s'està guardant per a la tardor que es preveu calenteta.

    ResponElimina
  5. En resum, estaries afirmant que aquest estiu que no és estiu és responsabilitat del teu apunt i el teu activisme (i el d’en Xexu) en contra dels estius xafogosos que tant m’agraden? És això?

    Jo començo les vacances el dia 1 d’agost i vaig, com bé saps, amb la sana intenció d’estar tot el sant dia tombat a la Bartola (qui era la Bartola?) a la platja. Un o dos dies dolents els acceptaré. Ara, més de dos dies poden ser motiu d’un viatge-llampec a Reus per aclarir les coses.

    El nen i jo, quan volem aclarir les coses, sempre portem al damunt un boli Bic buit i un carregament de grans d’arròs. ¡Que lo sepas!

    ResponElimina
  6. XEXU.- Homeeeee tu deixa'm gaudir del moment! (T'ho dic en català que si t'ho dic en llatí no t'agrada hehe) Ara jo em sento bé i contenta... el que vingui ja ho veurem :-))


    EL PORQUET.- Un altre pessimista! :-P
    Eps!! La foto l'acabo de fer per la terrasseta de casa, és real, hi ha fulles a terra, ben tardorenques :-)


    JESÚS PÁRRAGA.- A la platja hi ha sorra enganxifosa, fa calor, hi ha soroll...
    Va, seu tranquil a llegir una bona novel·la i gaudeix d'aquest temps meravellós que estem tenint ;-))


    JPMERCH.- Caram!! Un altre pessimista!! Res, res... jo a gaudir d'aquesta temperatura tan agradable i a la tardor ja veurem què passarà :-))


    ÒSCAR.- Hehehe mentre feia el post pensava en tu!! De veritat!! :-DD
    Nooooo la culpa no és meva ni d'en XeXu, la culpa és d'aquells volcans islandesos que sempre volen fer la murga al Barça... jo l'únic que faig és -ara- alegrar-me'n ;-)
    Bé, et concedeixo algun dia de sol, però SENSE passar dels 25 graus... Res més :-P

    ResponElimina
  7. Assumpta, ets de les meves i que duri fins setembre o octubre.;D
    Sóc trista? No ho crec, de fet gens, però m'agraden els dies on no es veu el blau de cel (segurament exagero, però) sí he exagerat.
    No faig vacances i no m'agrada la platja a l'estiu.
    (reconec que és una mala passada per la gent que té vacances) Però a mi la calor i la xafogor em xafa moltíssim.
    Al Vallès està tapat però no ha plogut, ni gota ni gota.

    ResponElimina
  8. XeXu, no siguis tan plasta, va! :) per un cop que està contenta al'estiu! Vaja, i el porquet també!

    A mi que m'agrada l'estiu malgrat la calor, m'agrada encara més aquest estiu fantàstic que està fent, perquè coincideixen dues coses bones: és estiu i no fa calor.

    Paraula de comprovació: renec

    Això a casa l'Assumpta? Inconcevible. Aquests de blogger estan ben bojos! Podrien mirar-s'hi una mica més... :)

    ResponElimina
  9. Doncs jo prefereixo el sol... i més ara que ja estic de vacances! Però sí que és cert que a vegades la calor és exagerada.

    Estic content de tornar a passar per aquí!
    Salutacions!

    ResponElimina
  10. jejeje a mi també m'està bé aquesta temperatura...haurem d'aprofitar per a escriure Frankestein!

    ResponElimina
  11. Ep, Assumpta...feia dies que no et deia res...però hi sóc, eh! Me n´alegro molt per vosaltres..I ara et pregunto jo: a partir de la mare de Déu d´agost, quin temps intueixes? Els irlandesos-catalans passarem per casa i després del nostre juliol amb anorak, no suportaríem un agost caldós. Quin patir!

    ResponElimina
  12. jo vull que arribi la calor, dies esplèndits de suar i poder fer una cerveseta a la terrassa i una capbussada a la piscina i gaudir de la frescor de la nit. Ara el que està fent és tocar els nassos, perquè ni plou ni et deixa gaudir del temps. Sóc dels que diu que a l'estiu ha de fer calor i a l'hivern fred.

    ResponElimina
  13. QUADERN DE MOTS.- Sí, sí, que duri fins empalmar amb la preciosa tardor hehe.
    Xiqueta, tu i jo ens entenem... jo tampoc puc fer vacances, a casa no tenim aire condicionat i amb la calor ens asfixiem... dies com el d'avui són un regal :-D
    Els que poden fer vacances, doncs que les facin, a sobre que poden viatjar i fer coses... és que ho volen tot! :-P


    McABEU.- Però quina mania que teniu tots en dir-me que això s'acabarà... de moment, jo gaudeixo immensament en veure que a tres quarts de tres d'un vint-i-dos de juliol, la temperatura a Reus és de 21,3 graus (ho acabo de mirar a la web de METEOREUS)... Això és vida!! :-))
    Deixeu-me somiar! ;-)


    CARME.- Graaaaaaacies!! :-))
    És que a mi si no m'agrada l'estiu és justament per la calor... si no fes calor ja m'agradaria hehehe... per exemple, que els dies siguin llargs, que hi hagi més llum, això és bo... per tant, un estiu així ja m'agrada! :-))
    Hahahaha què bo això de la paraula de comprovació!! :-DDD


    ALBERT.- Holaaaa!! M'alegra veure't de nou pel món dels blogs! ;-)
    Clar, és que molta gent associa estiu amb vacances... jo associo estiu amb calor i patiment.
    Segur que si les vacances fossin a l'octubre, tothom diria que l'octubre és el millor mes de l'any :-D


    ELFREELANG.- Saps que m'estic adonant que la majoria de suport m'arriba de la banda femenina de la catosfera? Si t'hi fixes, tots els homes han dit: o que els agrada la calor (incomprensible) o que "ja veuràs quina calor vindrà després" :-P
    Nosaltres a gaudir!! ;-))
    Ja m'agradaria, ja escriure Frankenstein, llàstima que la Mary se'ns va avançar :-))


    MONTSERRATQP.- Hola macaaa! Què feu? I el Marçal? :-)
    Ui, a mi m'agradaria poder anar amb jaqueta a l'agost hehehe... però ja veus que diuen els companys, que vindrà calor... jo, si un cas, concentraré les meves energies en mantenir aquestes temperatures tan agradables :-DD


    GARBI24.- "Dies esplèndids de suar"... aquesta frase per mi té el mateix significat com... no sé... "m'agradaria trencar-me una cama" o... "M'encantaria veure en Mourinho aixecar una Champions amb el Madrid"... no... el meu cervell no ho processa :-P
    Jo no puc fer vacances... Les vacances les faig tot l'any, perquè no tinc feina... i a casa s'està millor si no fa calor :-D
    Ara bé, en una cosa estem d'acord: A l'hivern ha de fer fred hehehe

    ResponElimina
  14. A l'altre blog vas penjar el post amb un video nevant i a partir d'aquella mateixa nit va començar a ploure i no vam tornar a veure el sol!! Així que queda clar que tens algun poder o fas alguna dansa al temps perquè et faci cas...;)

    M'alegro que estiguis tan contenta amb aquest any sense estiu!

    ResponElimina
  15. I tant que et deixo somiar però... de la calor en tornarem a parlar a l'agost! ;-))

    I en quant a allò de la imatge a la pestanya del navegador, doncs si que ho vaig fer a DISSENY - Elements de pàgina - EDITA Icona de Web. El que passa és que després d'escollir la imatge (quadrada :-D), el canvi no és instantani sinó que apareix després d'una estona.

    ResponElimina
  16. Sóc de les de l'Assumpta, de calor la justa.... encara que és cert, a l'estiu ha de fer calor, i en la latitud que estem, ho sento, impossible que sigui de les del nord d'Europa. Això no vol dir, però, que no ens alegrem quan tenim un juliol excepcionalment fresc, eh!!!! Ah, i pels que diuen que llavors l'agost serà més calurós, res de res, que la calor no s'acumula!!!!!! Farà la que hagi de fer, però no x 2, o 3, o 4.

    ResponElimina
  17. està fent un estiu estrany, xò mira, a mi ja em va bé.

    aquests dies fora he anat amb polar i tot!!! ha estat un gustasso!!! i els camps estan ben verds i bonics!!! (Amb menys risc d'incendi, esclar)

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!