dilluns, 20 de juny del 2011

Endevinar el personatge.- Juny.- Primer dia de joc.- Pistes inicials

El mes passat vaig començar un joc consistent en endevinar un personatge a través d’unes pistes durant un màxim de quatre dies.
La primera “misteriosa” va ser Wallis Simpson, duquessa de Windsor, que crec que té un paper força important a la història europea del segle XX, però a la majoria de vosaltres us va semblar molt difícil tot i que la meva idea no era que resultés quelcom molt complicat. El segon personatge que posaré és el mateix que ja tenia pensat, i confio en que resulti més fàcil d’investigar.

Us recordo com funciona el joc:

El joc durarà un màxim de quatre dies (si s’encerta abans, doncs s’acaba abans).

El primer dia poso una imatge i potser alguna pista i ho deixo un dia sencer. Els comentaris al blog, durant aquests dies, seran moderats, jo els rebré al correu però els demés no els podreu veure, així no es podrà copiar.

El segon dia, post nou. Pista (o pistes) noves i també s’estarà un dia sencer (això ho faig perquè no tothom té els mateixos horaris i no estaria bé donar com a guanyador “qui primer ho encerta” perquè potser un altre que no ho ha vist perquè està treballant, també ho sabria) i llavors autoritzaré la publicació dels comentaris rebuts el primer dia, així tots podreu veure el que s’ha dit i us pot servir per eliminar opcions.

El tercer dia, post nou. Pista (o pistes) noves... i publicació dels comentaris rebuts el segon dia.

El quart dia, post nou. Pista (o pistes) noves... i publicació dels comentaris rebuts el tercer dia.

Durant aquests quatre dies, cada persona podrà donar tantes respostes com vulgui.

Si al final de les vint-i-quatre hores del quart dia ningú ho ha encertat, doncs no hi ha guanyador. Jo dic el resultat i ja està.

Si amb la pista que s’encerta (per exemple el tercer dia) hi ha més d’una persona que ho ha sabut, doncs hi haurà tants guanyadors com encertants, independentment de qui ho hagi dit primer.

Voleu jugar? :-)


PISTES DEL PERSONATGE DEL MES DE JUNY:

- És un home.
- Va néixer a la segona meitat del segle XX
- Aquest és un quadre de Monet que, tot i que va ser pintat molt abans que el personatge misteriós nasqués, hi podem trobar una clara relació amb ell.



CLASSIFICACIÓ A DIA D’AVUI:

Tenen un punt i comparteixen liderat: McABEU i ELFREELANG

SORT A TOTS!! i fins demà a la mateixa hora!!

13 comentaris:

  1. Aquests jocs són molt divertits però jo sóc bastant dolenta per endevinar allò que és evident. Tanmateix m'atreviré a dir un nom.
    -Pel molí, diria que és Holanda
    -Per la data de naixement, per ser un home i perquè tu ets molt del Barça...

    diria que és....

    Hendrik Johannes Cruijff conegut internacionalment com a Johan Cruyff.

    Si m'he allunyat molt de la resposta correcta, disculpa'm, perquè el meu cap no dóna per més!!!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Doncs apa, a veure si em llueixo, encara que en Mac l'encerta segur també: Ronald Koeman. Toma ya!

    ResponElimina
  3. De cop i volta he pensant en Vicent van Gogh però ell no és de la segona meitat del segle XX, se m'ha ficat al cap que és un pintor holandès...no sé per arriscar diré Karel Apple igual és francès i vaig molt errada esperaré la propera pista

    ResponElimina
  4. En McAbeu i l'Elfree no deuen ser d'este món!! M'estàs dient que amb aquestes tres (mini) pistes ja han encertat el nom del subjecte en qüestió? Com us ho heu fet, bandarres??

    ResponElimina
  5. Em llenço a la piscina:

    RONALD KOEMAN (1963)

    ResponElimina
  6. Quan he vist el títol del quadre "Un molí de vent a Zaandam" (C. Monet - 1871) el primer que m'ha vingut al cap és que el personatge amagat fos Justo Molinero (per allò del "molinero" i de la "Feria de Can Zam") :-DD però resulta que va néixer el 1949.
    Així que he hagut de dirigir les meves investigacions cap un altre costat potser més escaient a les aficions de l'autora d'aquest blog. I d'aquesta manera he trobat a RONALD KOEMAN (un home, nascut el 1963 a Zaandam - Països Baixos).
    No busco més, que de moment quadren totes les pistes! ;-))

    ResponElimina
  7. És Ronald Koeman, el nostre primer heroi al primer Wembley???

    ResponElimina
  8. El primer que m'ha vingut al cap en veure el quadre ha estat Holanda, suposo que pel molí. I el primer nom el de Johan Cruyff, però no pot ser perquè he vist a la viquipèdia que va néixer l'any 1947. Si segueixo per aquí, podria ser en Louis van Gaal (1951), però no crec que siguis tan dolenta (o sí). Així que diré Frank Rijkaard (1962).

    ResponElimina
  9. Holaaaa!!!

    A veure si aquesta vegada tinc sort…

    Apunto cap a Ronald Koeman.

    ResponElimina
  10. Ves dit Van Gogh, però no pot ser.

    Van Gogh va néixer el segle dinou.

    ResponElimina
  11. Ei! encara no surt?

    Que vols dir que no és l'hora, ja?

    Quins nervis, aquest joc, nena!

    ResponElimina