dimecres, 29 de desembre del 2010

Lectures 2010

Em fa molta, moltíssima il·lusió poder fer, per segon any, aquesta llista de lectures. Haver recuperat l’afició a llegir –que tant havia tingut de més jove però que ara tenia una mica rovellada- és una de les coses bones que m’ha aportat el món dels blogs i n’estic encantada.


Aquest any faig una cosa que és absolutament il·lògica en mi, però com en XeXu ho ha fet vol dir que és correcte (hehe) i és posar el llibre que estic llegint actualment. No crec que el pugui acabar abans del 31 a les 12 de la nit... però si no què faig? No puc llegir res de res fins el dia 1? M’agafaria síndrome d’abstinència!!... I si el començo ara, tampoc podria posar-lo a la llista del 2011?... Res, apuntat està...

Aquests són els llibres llegits... Diguem que són trenta-un i mig ;-)


1.- Roverandom, J.R.R. Tolkien
2.- La carta robada i altres narracions, Edgar Allan Poe
3.- El ocho, Katherine Neville
4.- Fut, Jim Dodge
5.- Frankenstein, Mary W. Shelley
6.- Adriadna al laberint grotesc, Salvador Espriu
7.- Huye rápido, vete lejos, Fred Vargas
8.- 84, Charing Cross Road, Helene Hanff
9.- Exili i tendresa. L'univers de Francesc d'Assis, Eloi Leclerc
10.- El Casalot, Charles Dickens
11.- Xocolata desfeta, Joan-Lluís Lluís
12.- El Rei, el Savi i el Bufó. El gran torneig de les religions, Shafique Keshavjee (relectura)
13.- Lejos de tí esta primavera, Mary Westmacott (relectura)
14.- El asesinato de Rogelio Ackroyd, Agatha Christie (relectura)
15.- El cafè de la granota, Jesús Moncada
16.- Tiempo de matar, John Grisham
17.- El retrato de Dorian Gray, Oscar Wilde
18.- Entre dos mons, Isabel Ledo
19.- Harry Potter i el misteri del Príncep, J. K. Rowling (relectura)
20.- Extraños en un tren, Patricia Highsmith
21.- El nombre del viento, Patrick Rothfuss
22.- Sirenas en el campo de golf, Patricia Highsmith
23.- La citación, John Grisham
24.- L'últim jueu, Noah Gordon
25.- Harry Potter i les relíquies de la mort, J. K. Rowling (relectura)
26.- Un món de relats. Antologia., Autors diversos.
27.- La máquina de leer los pensamientos, André Maurois
28.- Los cuadernos secretos de Agatha Christie, John Curran
29.- La coartada perfecta, Patricia Highsmith
30.- Cartes des de la presó, Dietricht Bonhoeffer
31.- Temps afegit, Josep M. Espinàs

32.- Juego peligroso, Mika Waltari (lectura actual)


Títols en color vermell: Llibres escrits en català o traduïts a la llengua catalana.
Títols en color blau: Llibres escrits en castellà o traduïts a la llengua castellana.
Autors masculins en color verd.
Autores femenines en color salmó.

44 comentaris:

  1. Una llista que fa moltíssim goig. I me'n recordo que en els primers comentaris que em vas deixar al meu bloc deies que havies abandonat una mica la lectura i mira't ara. Quina passada de lectora estàs feta!

    ResponElimina
  2. Molt bona llista, i molt ben classificada. No cal ser tan estricta dona! Jo si he començat un llibre un any, considero que és d'aquell any. El primer llibre del següent any serà el primer que comenci en el nou any.

    Em sembla que coincidim només en dos, El ocho, que és un bon llibre, però que quan el vaig rellegir em va decebre, i L'últim jueu, que està bé.

    Ostres, ho he tornat a repassar i em deixava El nombre del viento, quin error! Bé, no cal comentar massa més sobre aquest llibre, oi? És molt i molt bo.

    Per aquest any que ve en tinc algun d'aquesta llista per llegir, però ja els descobriràs.

    ResponElimina
  3. Quina gràcia, els dos primers comentaris de dues de les persones més "culpables", tot i que n'hi ha més, d'haver retrobat el gust per la lectura :-))


    KWEILAN.- Els teus posts fan "estimar" el fet de llegir. Tant hi fa si es coneix o no el llibre del que parles, és la "forma" com parles del fet de llegir, que encomana entusiasme. No t'enganyo si et dic que llegir-te a tu, transmet afició i em fa gràcia que t'ho posés en un comentari perquè així, tu mateixa pots veure l'evolució ;-))


    XEXU.- I tu ets un dels altres grans culpables... La teva il·lusió per crear el nou blog de llibres, la llista de fi d'any, les ressenyes... És com una emoció que em fa pensar en aquestes "felicitats petites" de les que a vegades es parla en aquest món blogaire. Podem llegir, podem gaudir d'una història, podem compartir experiències!! :-)
    No creguis, que m'ha costat començar un nou llibre hehe però justament aquests dies tinc més temps que mai -ni catequesi, ni anglès- podré llegir molt... i no poder-ne començar cap fins l'1 de gener em "matava" (l'any passat em vaig auto-fustigar així dos o tres dies i no em va agradar hehe)
    Mira que deixar-te "El nombre del viento"!!
    Dels altres dos estic absolutament d'acord amb el que tu dius:
    - El ocho, al principi m'agradava molt, però cap al final tot em semblava ja massa "agafat pels pèls" massa casualitats, massa personatges famosos. Quina llàstima!
    - L'últim jueu, doncs sí... està bé, però ja està ;-))

    ResponElimina
  4. Déu ni do la teva llista també. He llegit sis dels teus llibres però només un aquest any ("El ocho") que no m'ha acabat de fer el pes.

    Seguirem llegint i que és una molt bona manera de seguir somiant.

    ResponElimina
  5. Uff, quina enveja que em fas! Ja m'agradaria a mi tenir temps per poder llegir tants llibres com tu!
    No sé si saps que acostumo a recomanar un llibre després de cada recepta (relacionat amb el plat, amb algun dels ingredients o amb la història amb què encapçalo el post), però no sempre me'ls he llegit. Els tinc, perquè quan han sortit publicats m'han cridat l'atenció i els he comprat, però no sempre me'ls he llegit. Però espero fer-ho algun dia!
    He vist que n' has llegit dos del Harry Potter. Jo vaig llegir el primer quan tot just va aparèixer en català i abans del boom que va tenir després. Recordo que el llegia en veu alta als meus fills a l'hora de sopar, i ens va agradar força. En canvi quan va aparèixer el segon, no vaig poder passar de la pàgina deu. Els meus fills, van a anar creixent i ja no em va caldre llegir-lo en veu alta.Ho feien ells! I després, quan van aparèixer tots els altres en ple boom del H. Potter, em deien que eren millors, però jo ja havia perdut l'interès per aquesta història.
    Veig que tens bastants clàssics, als que sempre dóna gust tornar-hi! El casalot, per exemple, se l'està llegint el Pere, el meu marit.

    Bon Any!!!

    ResponElimina
  6. Una molt bona llista. Dels 32, n'he llegit 6 dels quals n'hem coincidit en 2 enguany: "El retrat de Dorian Grey" i "L'assassinat de Roger Arckroyd".
    Per cert, aquest últim el vaig llegir per culpa teva. Clar que això queda compensat perquè tu vas llegir "El cafè de la granota" per culpa meva. :-DD

    ResponElimina
  7. M'ha fet gràcia el teu comentari del començament, perquè a mi amb els blogs m'havia passat al revés. De ser lectora compulsiva, vaig passar a blocaire compulsiva i vaig llegir moooolt menys que abans. Aquest any em vaig proposa recuperar el meu ritme habitual. I qui sap si a causa de la crisi i una mica de baixada de feina.. he pogut fer les dues coses, llegir molt i molt i bloguejar molt i molt.

    No hem coincidit aquest any en cap de les teves lectures, tot i que El retat de Dorian Grey i 84, Charing Cross Road si que els havia legit fa temps.

    ResponElimina
  8. 84, Charing Cross Road, em va encantar!

    Coincidim en d'altres! Jo avui, també he fet la meva llista, em feieu enveja i no m'he pogut resistir!

    ResponElimina
  9. Impressionant i eclèctica, la llista. Molt bé!

    ResponElimina
  10. I si poses, o posem al blog els que considerem cinc (o els que siguin) millors llibres dels que hem llegit (No limitat a 2010)? Els que tenim poc temps per llegir tindríem una bona llista per anar fent...:)

    ResponElimina
  11. No volia dir que la llista de 2010 sigui petita, simplement seleccionar i ampliar-la.

    ResponElimina
  12. Ostres, Assumpta! "Juego peligroso"! Jo tinc aquesta novel·la en una edició de 1953, de l'editorial Lara. La vaig comprar ni me'n recorde quan perquè em feia gràcia la il·lustració de la sobrecoberta: un home amb barret, pipa i tratge gris que observa un potet de verí i una dona de vestit rosa que se'l mira entre admirada i interrogant. He de dir-te que he començat a llegir el llibre unes quantes vegades i no he passat mai del primer capítol, però si et sembla bé fent una cosa: en quant que acabe de llegir una novel·leta de Simenon que tinc a mitges em llegiré "Juego peligroso" i la comentem, val? :-)

    ResponElimina
  13. Una bona llista, veig que hi ha dos dels meus preferits (Moncada i Espinàs)

    Aprofito per desitjar-te un feliç 2011, Assumpta

    ResponElimina
  14. Jope! Jo no en podria llegir tans en un any!!
    Bé pot ser sir tingues més temps i els de l'insti no em fessin llegir llibres que no m'agraden.

    ResponElimina
  15. M'agrada això del colors! mira doncs apart del Xocolata desfeta coincideixo amb tu ( encara que no me'ls he llegit enguany) amb el Frankestein, el cafè de la granota, el retrat de Dorian Grey i carai Mika Waltari jo vaig llegir-me fa mooolts anys Sinuhé el egipcio, un llibre que em va encisar! Bones lectures Assumpta!!! I la teva il-lusió és compartida! Et desitjo bon any però crec que entre avui i demà encar faré el darrer post de l'any...i ja ho tornaré a fer ( ui Edgar A. Poe també el tinc llegit....coincidim més del que semblava)

    ResponElimina
  16. Molt bona llista!
    En el 2010 coincideixo amb tu amb "El cafè de la granota". De fet aquest any per mi ha estat el del descobriment de Moncada i he llegit 4 llibres d'ell.

    Dels altres de la teva llista n'he llegit sis més, però no aquest any.

    ResponElimina
  17. Bona llista, ara n'apunto algun per l'any vinent.
    Bon any!!

    ResponElimina
  18. Una lista variada e interesante. No sé si te pasó lo mismo que a mí con "84 Charing Cross", que me lo aconsejaron muchísimo diciéndome que era mejor que "La sociedad literaria y el pastel..." y no, para nada. Es un gran libro, pero le falta la emoción y los entrañables personajes del segundo.
    Feliz año y felices lecturas.
    Un beso grande.

    ResponElimina
  19. Jo no estic llegint massa, darrerament. Feliç Any 2011 i ple de lectures.

    ResponElimina
  20. Assumpta, has vist quin munt de gent està fent les seves llistes? Quin goig, i quina colla de lectors empedreïts que tenim per aquí. Tothom llegeix més que jo, tu, quines màquines!

    ResponElimina
  21. A veureeee, jo també he llegit (en altres anys):

    - El ocho: Personalment, no em va agradar. El trobo massa pretensiós!

    - Ariadna al laberint grotesc: Crec que no el vaig agafar en una època adequada i em vaig perdre molts detalls que van fer que no m'acabés de convèncer.

    - El retrato de Dorian Gray: El vaig trobar entretingut i prou. Tampoc no el vaig trobar un llibre imprescindible.

    Coi Assumpta... mira que m'han agradat llibres i en els que coincidim no m'han acabat de convèncer!.

    Com ja he dit en altres resums de blogaires... jo no sé d'on traieu el temps per a fer tanta lectura!!! Per més que m'ho proposo no aconsegueixo llegir tant ni de lluny.

    ResponElimina
  22. Assumpta, una llista enorme!!! sou uns quants de mooolt bons lectors!!!!
    Mai m'atreviria posar la dotzena i escaig de llibres, quina vergonya!!!

    Aquest any coincidim en 84, Charing Cross Road, n'esperava més, sincerament. Potser feia poc que havia llegit La societat literària...

    Em va passar una cosa semblant quan fa anys vaig llegir El ocho. Em va decebre perquè vaig llegir primer El círculo màgico, que es de la mateixa autora i que em va fascinar, però el segon, llegint-lo just després i ser el mateix, em va decebre.

    Que el 2011 tb estigui ple de grans lectures!

    ResponElimina
  23. ÒSCAR.- Si! I tant! ;-) Ara m’he recordat de les teves competicions lectores amb la teva dona hehe
    Per cert, a mi “El Ocho” em va començar agradant però, a mida que avançava, cada vegada el trobava més absurd. Trobo que hi ha feinada a escriure un llibre així, però l’autora va exagerar massa amb tants personatges i ella mateixa va fer que la seva història perdés “credibilitat” (si és que una novel•la així pogués tenir credibilitat, clar hehe)


    MARGARIDA.- I també m’he fixat és que fas com una mena de relat per introduir cada recepta i ho trobo absolutament curiós i molt original, m’agrada. Recordo el dels canelons de verdures que em va fer molta gràcia ;-)
    Ostres, jo també vaig llegir el primer de Harry Potter quan va sortir en català i abans que fos tan conegut... Deu fer uns dotze anys i va ser totalment mèrit de la meva germana. Va veure el llibre a l’Abacus, el va comprar, li va agradar i me’l va passar... Recordo l’estiu del 2000 que varem anar de vacances a Edimburg i el diari parlava que es faria la primera pel•lícula i havien fotos dels actors... Crec que llavors feia poc que havia sortit el tercer llibre en anglès, en català encara no. Així doncs, veig que som de les “pioneres” ;-)


    McABEU.- Sí! M’encanta això d’intercanviar recomanacions de llibres! I un dels primers que llegiré el 2011, si Déu vol, també serà recomanació teva, “La Tapadera” de John Grisham, va ser un dels regals d’aniversari... Primer va el dels Contes de Nadal de Dickens i després aquest... del qual en Josep Lluís (que li he deixat llegir primer) també me n’està donant molt bones referències ;-))


    CARME.- Ja he vist la teva llista i és impressionant! De veritat que no sé com ho fas. Deus ser “de la colla” d’en McABEU, PÀMIES, S. MACIP, etc. que us sabeu organitzar bé Treballar, portar una casa, bloguejar, llegir... Com diria en XEXU, una gran reverència ;-))


    ANNA TARAMBANA.- És molt maco veure la catosfera plena de llistes de llibres. Va genial per agafar idees! De la teva jo ja m’he apuntat i demanat per Reis (al Rei que viu aquí amb mi hehe) el de Jane Eyre ;-)


    SM.- La veritat és que la miro i em fa gràcia a mi mateixa i tot :-)
    De més jove llegia molt, molt... però després vaig passar una “crisi lectora” que va fer que, sense deixar mai de llegir, sí que ho feia de forma totalment discontínua...
    Moltíssimes gràcies!! ;-))


    JORDI, Blog De Tot.- Doncs ho trobo una magnífica idea, m’agrada molt... Seria difícil buscar els millors cinc llibres des de sempre, hauria de pensar molt, hi ha tants estils, tants “moments” en que un llibre et pot arribar més o menys... però és una cosa que, amb més temps, es podria fer. Potser podríem fer una mena de “Top ten” de llibres catosfèrics (ostres, he “plagiat” en Víctor Pàmies des del meu subconscient).
    De totes, formes, en aquest moment, sense pensar-m’ho massa, diria que d’aquest any en general m’han agradat força tots... però en triaré un parell...
    - Frankenstein, de Mary W. Shelley
    - El Casalot, de Charles Dickens

    ResponElimina
  24. JESÚS PÁRRAGA.- Hehehe doncs no creguis que la que tinc jo deu ser molt més moderna! Corria per casa els pares, la meva germana em va dir que l’havia llegit i la vaig agafar ;-)
    Però com pot ser que no hagis passat del primer capítol? Si és molt curta! La meva no arriba a les 160 pàgines (clar que té la lletra petita) Doncs jo vaig avançant i la trobo molt original! Va anima’t i dóna-li una altre oportunitat i la comentarem! ;-)


    MIREIA.- Moltes gràcies, maca!! Feliç 2011 per a tu també! ;-)
    Jo de Moncada no havia llegit res, però en McABEU va agafar part d’un relat seu per fer-li un enigma-homenatge, me’l va recomanar i, clar, el vaig llegir ;-)
    D’Espinàs sí que n’he llegit bastants. Té un encant especial per la seva forma d’escriure tan planera, tan propera... gairebé no sembla que llegeixis un llibre sinó que hi estiguis parlant tranquil•lament ;-)


    BLAKWOLF.- Bé, tu estudies moltes hores, entre anar a classe, fer deures i tot, poc temps lliure et deu quedar, així que si vas llegint alguna coseta, ni que sigui poc, ja està bé ;-)
    Sí, a mi normalment tampoc m’agradaven els llibres que ens feien llegir a l’escola... hehe
    Pensa que jo no treballo i, per tant, tinc moltes hores per llegir... Hi ha gent que treballa i ha llegit més llibres que jo i això sí que no sé pas com ho fan (deuen tenir algun poder ocult hehehe)


    ELFREELANG.- Siii!! Encara que sigui en anys diferents, la veritat és que coincidim bastant, em fa gràcia! ;-)
    M’apunto la de Sinuhé el egipcio, que segur que em sona perquè en deurien fer alguna pel•lícula perquè aquest que estic llegint ara d’en Watari m’agrada força ;-)
    Això dels colors ve perquè miro de controlar bastant que hi hagi, com a mínim, la meitat de llibres en català. La trista realitat és que, malgrat ser catalana, de família catalanoparlant i haver parlat sempre català a casa meva, per causa de l’educació franquista a l’escola, jo –encara avui- m’expresso –per escrit!!- amb més facilitat en castellà. No dubto, no he de buscar sinònims que em surten sols, no tinc cap problema si en algun moment vull utilitzar un llenguatge una mica més culte... En català a vegades pateixo per trobar dos sinònims, hi ha un munt de paraules més “cultes” que no entenc, a vegades canvio alguna frase perquè alguna paraula hi ha que no sé com s’escriu correctament... en fi, que em sap un greu!!... Mira, aquestes són algunes paraules que he trobat darrerament i que no he entès: Sojornar, Faisó, Tàlveg, Llenca.
    Això, en castellà no em passa mai. Mai.
    Ho sento moltes vegades com una humiliació, de veritat i penso que buscant i llegint llibres en català milloraré. De fet, des que tinc el blog, he millorat força, eh? Tot s’ha de dir. Escric un millor català –en tots els sentits- ara, que fa dos o tres anys i això també em fa feliç ;-)
    Mira, ara faré un post al Petit Blog amb aquestes paraules ;-)


    CAPTAIRE.- Jo tampoc havia llegit res d’en Moncada fins enguany ;-) En fer-li la catosfera l’homenatge, el vaig descobrir i en McABEU em va recomanar aquest i estic contenta d’haver-lo llegit ;-)
    Estic passant pels blogs que heu fet llista i em vaig apuntant alguns dels “vostres” que vull llegir durant el 2011 ;-)

    ResponElimina
  25. JOMATEIXA.- Jo també estic passant per tots els blogs amb llista i vaig apuntant hehe... això és súper divertit! :-DD


    TERESA CAMESELLE.- Estoy absolutamente de acuerdo contigo. Ciertamente, el libro está bien, pero creo que los leímos en orden equivocado hehe...
    Quiero decir que para mi no hay color y si has leído primero “La sociedad literaria y de pastel...” el otro se queda “pequeño”. Son dos libros bonitos, que incluso coinciden en algunas de las obras que leen sus protagonistas (las hermanas Brontë, por ejemplo –que me avergüenza reconocer que no he leído nada de ninguna- cosa que voy a solucionar prontamente pues ya “me he pedido” Jane Eyre para Reyes jeje) pero “La Sociedad Literaria y de pastel...” tiene, como tu dices, mucha más emoción y unos personajes que te llegan al corazón.
    ¡Muy feliz año para tí y los tuyos! ¡Besotes!


    MARIA ESCALAS.- Em farà molta il•lusió llegir la teva llista! Serà absolutament sorpresa perquè alguns dels blogaires que fan la seva han fet alguna ressenya, però la teva serà totalment “nova” per a mi ;-)


    NOVES FLORS.- Es passen temporades... t’ho dic perquè a mi em va passar. Veia la meva germana i el meu marit que gaudien de la lectura i jo era com si mai sabés quin llibre em podia agradar o no... i això que de joveneta llegia moltíssim... però amb els blogs, les ressenyes, les llistes, he recuperat aquesta afició ;-)
    Feliç 2011 també per a tu i els teus!! ;-))


    XEXU.- segon comentari.- M’ho estic passant pipa amb les llistes! Saps què faig? Vaig apuntant alguns per a tenir ja una bona “llista de pendents” pel 2011 hehe... Hem de superar-nos! ;-))


    EL PORQUET.- Ui, no pateixis, pensa que jo no treballo fora de casa i tinc molt de temps lliure, així que no hi ha cap “truco” especial... Els demés sí que no sé com ho fan!! :-)
    Estic d’acord amb “El Ocho”, trobo que és tan exagerat que perd credibilitat... No pot ser que “tot el món” surti en una novel•la hehe.
    “Ariadna al laberint grotesc” em va costar molt, el vocabulari em matava... tot i així, vaig mirar d’agafar-lo amb carinyo i mirar d’aprendre tantes paraules com vaig poder ;-)
    “El retrato de Dorian Gray”, doncs sí, està bé però... El vaig trobar irregular. A trossos molt interessant però altres parts se’m feien pedants per part de l’autor (com si en Wilde volgués demostrar els seus coneixements en moltes coses i en alguns capítols es passés un pèl: llistes d’instruments estranys, pedres precioses, perfums...)
    L’any que ve apuntat a fer llista!! És molt divertit i anima molt a llegir ;-)


    RITS.- Nooooo llegir dotze llibres, tretze, quinze... això està molt, molt bé... Quan jo vaig passar l’època en que llegia poc, pensava “al menys aconseguís llegir un llibre al mes”... somiava en arribar a aquests dotze que tu dius ;-)
    Tu treballes, una jornada sencera, i jo no... O sigui que ja veus que tinc molt més temps que tu... A més, potser dels teus llibres els demés en trobaríem algun que ens agradaria força. T’animes a fer llista l’any que ve? ;-)
    En quant al de 84 Charing Cross road, estic totalment d’acord amb tu, és el mateix que ha dit TERESA CAMESELLE. Si no has llegit “La societat literària...” doncs és un llibre molt maco, de fet em va agradar... però, al costat de l’altre, es queda “petit” ;-)
    Jo no he llegit “El círculo mágico” perquè ja em van avisar que era molt igual a “El ocho”.
    Que tinguis un 2011 meravellós, guapa!! ;-))

    ResponElimina
  26. Torno a passar per aquí per desitjar-te una bona entrada d'any i un MOLT FELIÇ 2011!!

    ResponElimina
  27. Uhhhh que lista grandotota.
    Hermosa boblioteca y mucho para leer.
    Paso a dejarte un abrazo enorme para que comiences el año 2011 mucho más bonito aún

    ResponElimina
  28. Ha costat però finalment he vingut. Ahir vaig vegetar tot el dia i no vaig entrar a cap blog ( impensable, quasi).Déu n'hi do , les ganes lectores d'aquest any, em guanyes de llarg. Així m'agrada que tinguis temps per tot ( bé, per tot, per tot... com va el jersei? jeje)

    Coincidim en uns quants i d'aquest dos d'aquet any : el 84 i L'assassinat de Roger.... El 84 em va encantar, el vaig llegir tot seguit i el de l'Agatha Christie em va tornar 20 anys enrere.

    També coincidim amb en Potter i amb "El Ocho". En Potter els vaig començar quan ja havia sortit el tercer en català, en ple boom. M'havia resistit fins a llavors però quan vaig caure-hi ho vaig fer de quatre potes: vaig llegir els tres primers seguits i després vaig veure la peli del primer.

    ResponElimina
  29. Que be!!
    Jo no puc fer una llista així (objectiu per aquest any? siiiii)

    Bon any i bones lectures!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  30. Cada cop que veig una llista com aquesta me n'adono que llegeixo poquíssim. Per la catosfera hi ha molta gent amb constància i dedicació a la lectura!
    Feliç 2011!
    P.D.: Pots venir sempre que vulguis a dicrepar. En això està la gràcia dels blocs, en el debat i la confrontació d'idees! No et sàpiga pas greu! A mi no me'n sap pas!

    ResponElimina
  31. Últimament jo també estic llegint molts llibres... de text!

    El número 19 el vaig llegir fa temps. La resta em sembla que no els he llegit mai. Et felicito perquè vas a gairebé 3 llibres per mes!
    Adéu!

    ResponElimina
  32. I el missatge anterior era per desitjar-te un bon 2011!!!

    ResponElimina
  33. Una bona llista!

    I algun n'hem compartit... a veure si surt ja la segona part del Nom del Vent, coi!

    Que tingueu un molt bon any tu i en Josep Lluís!

    *Sànset*

    ResponElimina
  34. Bé, com que veig que continuen els comentari d'aquesta entrada tan profitosa et comunique oficialment que ja m'he llegit "Juego peligroso"... uffff. Ho sent però aquestes novel·les-problema no m'agraden massa. :)

    ResponElimina
  35. M'encanta aquest racó de lectura!!!Fa ganes llegir...jejeje!
    Jo aquest anys he tingut "baixón"...però esper recuperar ses ganes de llegir!!
    Salut!!

    ResponElimina
  36. Una lista más que interesante, algunos los he leído, otros los apunto para leer. Estoy de vacaciones y tengo 7 libros para leer, luego te paso la lista a ver si alguno te interesa. Muy feliz 2011 querida Assumpta. Besos tía Elsa.

    ResponElimina
  37. McABEU.- Molt feliç any per a tu i els teus també, MAC !! ;-))


    MARISA, el rincón de mi niñez.- Muchísimas gracias, guapa! Feliz año también!!


    RICARDO MIÑANA.- Muchas gracias :-) Feliz año también para tí! ;-)


    MARC.- Gràcies! A veure si l’any que ve puc seguir amb la mateixa tònica :-)


    MIREIA.- Hehehe... jersei?... hehehe ;-))
    Tal com he dit a altres blogaires, la veritat és que tinc molt temps lliure. No treballo fora de casa... Així que, si no trobo feina, tractaré de millorar la llista per l’any que ve... Tot i que... preferiria trobar la feina ;-)
    Em fa gràcia veure que en alguns gustos coincidim bastant: Agatha Christie, Rowling...
    A mi el de 84 Charing Cross em va agradar, però com havia llegit primer “La societat literària i de pastís...”, l’altre se’m va fer curt. Hagués preferit llegir-los en ordre invers, estic segura que l’hauria gaudit més.


    EVA.- Va! Anima’t i apunta’t al costum de fer llista a final d’any! Som un munt de blogaires que la fem! I anima a llegir, a buscar obres variades i tal... jo m’ho passo molt bé ;-)


    ALBERT B. i R..- Feliç 2011! ;-)
    Jo no treballo fora de casa i tinc molt de temps lliure... A mi sí que em deixen admirada les llistes de la gent que treballa i que són tan llargues com la meva o molt més! ;-)
    Hahaha seguirem discrepant ;-)


    ALBERT.- Molt bon any!! Et trobem a faltar! Però fas bé de llegir llibres d’aquests tan avorrits... hehe... quan agafis un ritme i uns horaris, podràs tornar al blog ;-))


    SÀNSET.- Molt bon any també per a vosaltres dos! ;-)
    Es sap ja quan sortirà la segona part del Nom del Vent?


    JESÚS PÁRRAGA.- Jo també ja vaig acabar “Juego peligroso” i, la veritat és que no és res de l’altre món hehe... però té algun detall que em va fer gràcia. Vull dir que no crec que sigui “dolent”... és distret, entretingut, però sense massa aspiracions. Al següent post n’he parlat una mica i he posat la foto del llibre ;-)


    CONSUELO.- Això del “baixón” passa, eh? A mi em va passar i ara, gràcies a la il•lusió per fer la llista (és que sóc així de “criatura” hehe) he recuperat la gran afició que sempre havia tingut i estic molt contenta.
    A veure si aquest any t’animes i en fas una! ;-)


    TÍA ELSA.- Siete libros a punto para las vacaciones!! Uaaaau!! A ver si te animas y haces un post con ellos, comentando los que más te hayan gustado!
    ¡Muy feliz 2011 para tí y todos los tuyos! ;-)

    ResponElimina
  38. Passava a desitjar-te un bon Any i de passada veure la llista. Alguns no els he llegit però uns quants sí.
    Cuida't la cama i el refredat :)
    una abraçada

    ResponElimina
  39. Veig que ha estat un any prolífic, eh!! Això del Viena funciona!! hahaha

    Coincidim amb:
    - els del Grisham, com no!
    - "El ocho", que no em va agradar gaire. Val a dir que fa anys, molts anys que vaig llegir-lo.
    - "L'últim jueu", molt bo!

    Em sorpren el primer, Roverandum, del Tolkien, que no l'havia ni sentit. Què tal és?

    Què tal el d'"El retrato de Dorian Gray"? Sempre l'he tingut allà, pensant que algun dia me'l llegiria...

    Ah! Bona collita de llibres policíacs!

    ResponElimina
  40. JOANA.- Moltíssimes gràcies! Molt bon any també per a tu ;-))
    El refredat va molt millor... però la cama, pobre... és lenta!! :-)


    JORDI BANYERA.- Eeeei, sí, no està malament la llista, no ;-)
    I tu? quan faràs la teva? Ja tinc ganes de veure-la!
    Doncs ROVERANDOM és un conte ;-) És una història que va inventar pel seu fill petit. Un dels primers llibres (sinó el primer) que va escriure. I la veritat és que està bastant bé si no fos perquè jo diria que peca per un excés de personatges. La història (un gosset que es converteix en gosset de joguina i va a parar a llocs molt, molt diferents) està bé, però la vaig trobar una mica massa "carregada", el mateix però una mica més senzill, ho hagués trobat millor :-)
    I EL RETRATO DE DORIAN GRAY... si el tens, llegeix-lo. No et diré que em semblés una obra mestre, però em va agradar (excepte UN capítol que em va semblar una pedanteria per part de l'autor, perquè s'enrotlla molt amb coses que no caldria) però la trama base i tot, és força interessant :-)

    ResponElimina
  41. Pel que expliques, crec que passaré (de moment) de Roverandom...

    El d' "El retrato de Dorian Gray" me'l segueixo deixant apuntat, doncs!

    Per cert, faré post (si tinc temps), però oju amb el que m'acabo de llegir: "La casa del propòsit especial". Com diu el Mou, un 11 sobre 10!

    ResponElimina
  42. Hola, acabo de mirar-me la llista dels teus llibre del 2010.

    Jo m'he llegit el ocho, el café de la granota, els dos d'en Harry Potter i la citación. D'aquets em quedo amb el café de la granota

    Respecte al meu Lectures 2011, reconec que em fa una mica de vergonya dir que he llegit 16 llibres en gairebé dos mesos, però la veritat espero no entrar en temps de sequera lectora, ara que n'estic gaudint tant.

    Dels blocs que m'has aconsellat, en un parell ja mi havia passejat. De totes maneres moltes gràcies.
    Fins aviat

    ResponElimina

...i moltes gràcies per la visita!!